×
Meniu

1200 de paturi medicale au fost distribuite instituțiilor medico-sanitare publice din țară

Beneficiare sunt 30 de spitale raionale, printre care este și Spitalul raional Dondușeni, trei instituții republicane și una municipală. Este pentru prima dată când instituțiile medicale sunt asigurate centralizat cu un număr atât de mare de paturi.

Din numărul total, 200 de paturi sunt pentru copiii de până la trei ani, alte 300 – copiii de la trei ani până la zece ani și 700 de unități – pentru copiii care au peste zece ani, inclusiv adulți. Paturile sunt repartizate cu saltele, perne și lenjerie.

La evenimentul de distribuire a lotului a participat Ala Nemerenco, ministra Sănătății, Janis Mazeiks, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Kent Logsdon, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Iuliana Garam, coordonatoare programe, Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova. De asemenea, au fost prezenți conducători ai spitalelor beneficiare.

Paturile, în valoare de 291 de mii de dolari, au fost procurate de Organizația Mondială a Sănătății cu suportul Uniunii Europene și Guvernului Statelor Unite ale Americii.