×
Meniu

22 aprilie- Ziua Planetei Pământ

În fiecare an pe data de 22 aprilie celebrăm Ziua Pământului pentru a ne reaminti că planeta Pământ și ecosistemele sale ne oferă condițiile necesare pentru întreținerea vieții. Ziua Planetei Pământ a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), în anul 2009.

Acum, lupta pentru un mediu curat continuă cu o urgență din ce în ce mai mare, pe măsură ce ravagiile schimbărilor climatice devin din ce în ce mai evidente în fiecare zi.

Anul acesta, în data de 22 aprilie 2023. Ziua Mondială a Pământului va fi celebrată cu tema ,,Investim în planeta noastră” (Invest in our planet).

Mai mult ca niciodată, protejarea planetei, creșterea îngrijorării față de poluare îndeamnă întreaga omenire spre gestionarea responsabilă a resurselor naturale, prevenirea efectelor de încălzire globală și continuitatea creșterii suprafețelor împădurite pe întreaga planetă.
Guvernele din toate țările au prioritar, pe agendele de lucru, măsuri pentru stoparea secetei, încetinirea încălzirii globale prin creșterea suprafețelor împădurite.

Numai prin eforturi comune se va reuși schimbarea planetei într-o planetă verde cu întinse mări și oceane.
Fiecare dintre noi avem responsabilitatea de a ne implica în creșterea rezistenței și a măsurilor de conservare a planetei. Este un moment de conștientizare a problemelor de mediu și de sensibilizare cu privire la problemele care afectează mama natură în această perioadă de criză. Trebuie să acționăm (cu îndrăzneală), să inovăm (pe scară largă) și să punem în aplicare (în mod echitabil). Planeta noastră merită efortul nostru!
Stop razboiului! Ne dorim pace și o planetă sigură pentru copii noștri și generațiile viitoare!