×
Meniu

7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

Ziua Mondială a Sănătății se sărbătorește anual pe data de 7 aprilie, promovând beneficiile unei bune stări de sănătate și a bunăstării fizice și psihice în întreaga lume.

În anul 1948,  s-a desfășurat primul consiliu care avea în vedere sănătatea. Acest prim eveniment a fost găzduit de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a și inițiat celebrarea acestei zile. Doi ani mai târziu, în anul 1950 a fost marcată pentru prima dată Ziua Mondială a Sănătății. Tot atunci a fost creată o campanie de strângere de fonduri, în zilele premergătoare Zilei Mondiale a Sănătății. Motivul principal a fost acela de a-i ajuta și pe cei din zonele defavorizate ale lumii să aibă acces la serviciile medicale esențiale.

Ziua Mondială a Sănătății este una dintre cele opt campanii oficiale de sănătate la nivel mondial marcate de OMS, împreună cu Ziua Mondială a Tuberculozei, Săptămâna Mondială a Imunizării, Ziua Mondială a Malariei, Ziua mondială fără tutun, Ziua mondială de combatere a SIDA, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge și Ziua Mondială a Hepatitei.

Aniversarea a 75-a a OMS este o oportunitate de a privi înapoi la realizările colective din domeniul sănătăţii publice, care au contribuit la îmbunătățirea calităţii vieţii în ultimele șapte decenii, şi de a încuraja şi motiva acţiuni viitoare care vor dezvolta şi mai mult acest domeniu.

Sănătatea oamenilor se află în mâinile personalului medical, care întotdeauna a fost și este la datorie pentru a salva vieți.