×
Meniu

35 de spitale, susținute de NGM Company în combaterea noului coronavirus

Patru spitale raionale și centrul COVID de la Moldexpo au fost ultimele destinații ale campaniei ”Avem grijă de dumneavoastră”, desfășurată de NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei. Campania lansată la începutul lunii noiembrie a cuprins 35 de instituții medicale din toată țara, pentru a oferi suport medicilor care luptă pentru viețile pacienților bolnavi cu COVID-19.

În acest mod, compania și-a propus să reducă riscul de infectare a personalului medical cu noul coronavirus. Spitalele practic din fiecare raion au primit câte 100 de litri de lichid bactericid pentru dezinfectarea mâinilor, câte 1000 de măști, 250 de perechi de mănuși, 30 de combinezoane de protecție. Reprezentanții instituțiilor medicale au primit cu brațele deschise ajutorul oferit de NGM Company.

”Ca și toate spitalele din țară, avem și noi unele greutăți, impuse de pandemia creată de COVID-19. Avem acum 60 de paturi pentru bolnavi cu COVID, care sunt ocupate toate. Sunt pacienți în stare gravă, medie, avem pacienți în secția de reanimare în stare mai gravă. Asta a impus niște cheltuieli enorme în privința consumabilelor. Aproximativ se cheltuiesc 30-35 de combinezoane, se consumă cantități mari de dezinfectanți atât pentru suprafețe, cât și pentru mâini, o cantitate mare de medicamente, ceea ce înseamnă cheltuieli enorme pentru spital. Mulțumim mult Loteriei Naționale pentru ajutorul oferit în lupta cu infecția nouă COVID-19”, a declarat vicedirectorul interimar al Spitalului Raional Drochia, Nicolae Rusu.

Colegul său din Ștefan Vodă confirmă că spitalele au cheltuieli mari, în prezent, și orice ajutor este binevenit.

”În instituția medico-sanitară Ștefan Vodă în momentul de față sunt 65 de pacienți cu COVID-19. Desigur, sunt cheltuieli enorme, în primul rând, legate de materialele necesare – antiseptice, combinezoane de unică folosință, măști, alte consumabile. Mulțumim din suflet, fiindcă orice ajutor ne păzește de contaminare”, a menționat vicedirectorul medical al Spitalului Raional Ștefan Vodă, Anatolie Gurilă.

La Soroca, mai mult de o treime din paturile disponibile din spital sunt ocupate cu persoane infectate cu COVID-19.

”Donația făcută de Loteria Națională este foarte importantă pentru noi, pentru că este un impuls important pentru activitatea spitalului nostru. Din partea colectivului Spitalului Raional Soroca aduc sincere mulțumiri Loteriei Naționale pentru donația făcută”, a salutat gestul NGM Company Valeriu Bordian, vicedirector medical al Spitalului Raional Soroca.

Ajutorul a fost apreciat și la Dondușeni.

”Donația este la timp și necesară, fiindcă în fiecare zi se consumă mult echipament, folosit de lucrătorii medicali pentru a intra în zona roșie – secțiile de COVID. Suntem recunoscători Loteriei Naționale pentru acest gest, acest echipament, de care chiar avem nevoie și care este binevenit. Vă dorim sănătate și mai departe să faceți lucruri bune pentru oameni”, a declarat directorul interimar al Spitalului Raional Dondușeni, Lilia Chiriac.

La rândul său, directorul NGM Company, Plamen Milanov, a precizat că partenerul privat al Loteriei Naționale își ia în serios responsabilitatea socială și că va continua proiectele care aduc folos oamenilor. ”În acest mod, vrem să ne exprimăm admirația pentru munca nobilă a cadrelor medicale și să le oferim mai multă protecție, ca să poată salva vieți și mai puțin să se expună riscurilor”, a menționat Plamen Milanov.

În total, în perioada 2 noiembrie – 18 decembrie, NGM Company a transmis instituțiilor medicale 3,5 tone de lichid dezinfectant pentru mâini, 35 de mii de măști, 8750 de perechi de mănuși, mai mult de 1000 de combinezoane de protecție de unică folosință.

Campania ”Avem grijă de Dumneavoastră” este o continuare a unor acțiuni ample, desfășurate din luna aprilie a acestui an. Până acum, în jur de 6200 de familii din sate au primit ajutor din partea NGM Company sub formă de colete alimentare și mijloace de dezinfectare a mâniilor. În cadrul aceleiași campanii, partenerul privat al Loteriei Naționale a oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilare a plămânilor.

Sursa: https://7777.md/news/detail/?r=2227